Японські мотиви у вашому домі: перетворюємо простір за допомогою фотошпалер з сакурою

Дуже часто інтер’єр в сучасних приміщеннях оформляється відповідно до традицій Сходу. Це пов’язано з тим, що східні мотиви підтримують в інтер’єрі спокійну і умиротворену обстановку і одночасно заряджають внутрішньою енергією.

Але якщо у вас немає можливості повністю переробити готовий інтер’єр приміщення, наповнити його східними нотками можна, задіявши лише невеликі деталі. Найчастіше в якості таких деталей інтер’єру використовуються фотошпалери різних розмірів.

Насправді східних малюнків, використовуваних для створення сюжету фотошпалер, дуже багато. Але найбільшу популярність в такому стилі отримали фотошпалери квітів сакури. Завдяки світлим і м’яким відтінкам, своїй красивій формі такі квіти відтворюють в інтер’єрі ніжну атмосферу, розслаблюючу і налаштовує на відпочинок.

Де наклеїти такі фотокартини?

Зазвичай фотошпалери сакури використовуються для декорування кімнат, оформлених в світлих тонах. В такому випадку малюнок підкреслює ніжність обраного стилю і доповнює його новими фарбами.

Проте, фотошпалери з такими зображеннями будуть виглядати вдало навіть в приміщеннях, оформлених в темному кольорі. В цьому випадку у вас з’являється можливість зіграти на контрастах і виділити під таке зображення окрему ділянку стіни або всю вільну стіну в кімнаті.

Порада: досить часто фотошпалери з такими квітами використовуються для зонування кімнати. Досить наклеїти їх на ширму або частина стіни – і у вас готова окрема функціональна зона.

Особливістю зображень сакури є їх одноманітність. Завдяки тому що малюнок складається з однакових деталей, ви можете створити ефект об’ємного зображення. Для цього достатньо просто продовжити малюнок на сусідню стіну або стелю: тоді буде здаватися, що гілки сакури розпустилися ще більше, і у вас в кімнаті цвіте справжнє дерево.

Оскільки квіти сакури, як правило, зображуються на світлому тлі (зазвичай це білий, бежевий або ніжно-рожевий колір), фотошпалери такого типу можна використовувати для того, щоб вирішити проблему з недостатньо просторим приміщенням. Дуже часто квіти сакури можна побачити в маленьких кімнатах: світлі кольори будуть візуально розширювати простір.

Квіти сакури-дуже маленькі, тому таке зображення бажано наклеїти в приміщеннях, які оформлені без зайвих громіздких деталей. Як правило, це мінімалістський стиль, модерн, хай-тек або східні напрямки.

Для любителів незвичайних ідей підійдуть фотошпалери, на яких представлений вид знизу. Дивлячись на такий малюнок, у вас буде складатися враження, що ви лежите під деревом і спостерігаєте за квітами прямо з землі. Ці фотошпалери надзвичайно красиві, але можуть важко сприйматися, тому клеїти їх краще на стелі.

Ну а якщо використовувати широкоформатні фотошпалери у вас немає можливості, підберіть зображення сакури для створення основи під картину або модульну композицію, що складається з декількох частин.

Корисні рекомендації

Щоб процес вибору і використання відповідного малюнка не здавався вам занадто довгим і складним, пропонуємо вам ознайомитися з декількома корисними порадами:

    • по-перше, будь-який малюнок сакури краще доповнити відповідними декоративними елементами. Якщо ви не змогли знайти текстильні елементи з квітковою композицією такого ж типу або відповідні аксесуари, пошукайте штучні гілочки сакури: досить поставити їх в красиві вази і розставити по всьому периметру кімнати – і ви власноруч створите атмосферу квітучого японського саду прямо у себе вдома;

  • по-друге, на якість і яскравість будь-якого малюнка впливає освітлення. Тому в погано освітлюваних кімнатах краще використовувати фотошпалери з більш яскравими і світлими кольорами сакури. А зображення, що поєднують в собі не тільки рожевий або білий, але і зелений, блакитний, синій, коричневий і інші відтінки (вони присутні на панорамних фотошпалерах) краще використовувати для декорування кімнати з достатньою кількістю сонячного світла або інших джерел освітлення;
  • фотошпалери сакури на стіну зазвичай мають глянсову поверхню. Тому розміщувати їх краще так, щоб надмірно яскраве світло не спотворював малюнок. Можливо, він буде відображати відблиски, і насолодитися красивою картинкою у вас не вийде. Тому заздалегідь продумайте цей момент;
  • бажано, щоб поверхня, на яку Ви наклеїте такі фотошпалери, була максимально рівною. Додатково подбайте про те, щоб інші стіни не були заклеєні шпалерами з строкатими і яскравими картинками.

Зверніть увагу на те, що квіти сакури можуть бути представлені не тільки в білому або рожевому кольорі. Насправді їх набагато більше: це може бути Бежевий, червоний, фіолетовий, бузковий, синій і багато інших відтінків. Тому не варто зупинятися на першому-ліпшому варіанті. Пошукайте що-небудь ще: можливо, вам зустрінеться більш оригінальна картинка, яка краще підійде під стиль вашої кімнати.

Як ви переконалися, японський стиль досить просто відтворити в будь-якому інтер’єрі, і для цього зовсім необов’язково повністю переробляти кімнату або купувати нові меблі.

Фотошпалери з малюнком сакури є прикладом того, як можна змінити інтер’єр за допомогою невеликих деталей. Якщо ви теж хочете змінити вашу кімнату в короткі терміни і без високих витрат, то будьте впевнені, що зображення сакури – це те, що вам потрібно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *