Фотошпалери з тюльпанами

Квіти в інтер’єрі

З давніх пір фахівцями з інтер’єрів використовувалися численні приклади з живої природи. Не є винятком і флора, з різноманіттям красивих трав, квітів і дерев. Не є винятком і декоративні матеріали для оздоблення стін. Сьогодні ми поговоримо про фотошпалери з квітами. Тюльпани в інтер’єрі, зелені, білі, червоні або жовті – це прекрасне відображення того, як можна прикрасити внутрішнє оздоблення кімнати, використовуючи натуральні фарби і красиві фото.

Вибір фахівців з дизайну на користь квіткових мотивів – не випадковий. Будь-які квіти, будь то благородні троянди, вишукані тюльпани, або прості польові ромашки, можуть радикальним чином поміняти інтер’єр вашої квартири, зробивши його більш радісним, енергійним і природним. Завдяки квітам, у вашому домі цілий рік пануватиме весняний настрій. Як правильно вибрати відтінок, куди краще поклеїти і які правила вдалого поєднання фотошпалер з тюльпанами? Давайте розглянемо найбільш поширені приклади, а також поговоримо про помилки і навпаки, про вдалі рішення. Першою ж справою, хочеться більш детально зупинитися на ролі подібних шпалер в інтер’єрі маленьких квартир, а також квартир-студій, в яких, як відомо, кухня є поєднаною зі спальнею і навіть вітальні.

У квартирах невеликої площі

З тієї причини, що при вирішенні проблем з облаштуванням ви, в значній мірі, обмежені невеликими розмірами житла, часто доводиться брати на озброєння такий дизайнерський прийом, як зонування простору. Для чого це робиться? Справа в тому, що в маленьких квартирах не завжди вдається роздобути окрему кімнату для тих чи інших потреб або занять. І вже тим більше дане твердження справедливо по відношенню до зовсім невеликим квартирах-студіям.

Зонування може здійснюватися за допомогою цілого ряду прийомів, в тому числі, з використанням різних елементів стель, стін, освітлювальних приладів, декоративних предметів, меблів і т.д. основним завданням, яка стоїть перед поділом житлового простору на різні зони, є відокремлення місць, або ділянок кімнати, по функціональному призначенню. Так, ви можете відокремити зону спальні від зони робочого кабінету або, наприклад, вітальні. Зробити це можна, використовуючи, наприклад, поперечну етажерку, або спеціальну перегородку, яка має наскрізні полки і фотошпалери.

Увага! При зонуванні просторів нерідко використовуються шпалери-компаньйони в інтер’єрі. Більш детально ви зможете прочитати про них в цій статті на нашому сайті.

Таким чином, фотошпалери Тюльпани на кухні, фото яких ви можете побачити в галереї, в спальні, в залі та інших місцях, грають не тільки декоративну роль, прикрашаючи інтер’єр, але і виконують важливу функціональну задачу. При цьому, необхідно пам’ятати про ряд особливостей, які притаманні подібним інтер’єрним рішенням:

  • Не має сенсу використовувати подібні рішення (поділ перегородкою-полицею) з фотошпалерами в тих випадках, коли кімната має зовсім маленьку площу. Справа в тому, що і без того обмежений простір ви, звичайно розділіть. Але в результаті ви отримаєте не зручні для використання функціонально розмежовані зони, а зовсім маленькі «Пенали», виключно обмежені за розміром.
  • Що стосується дизайну стель, то рекомендується просто пофарбувати їх в білий колір, оскільки основною домінантою в подібних випадках, повинна бути, все-ж, поверхні прилеглої стіни, а також предмети меблів.
  • Що стосується джерел світла, то бажано використовувати невеликі стельові світильники, або ж оригінальні підлогові торшери. Допускається застосування настінних бра.

  • Само собою, колір предметів меблів не повинен вибиватися із загальної колірної гами з шпалерами. Безумовно, забарвлення можуть бути різними, але вони повинні поєднуватися і гармонійно доповнювати один одного. Те ж саме стосується і форми різних предметів меблів, а також декоративних елементів. По можливості, форма повинна бути максимально простою і лаконічною.

На замітку! Якщо вас цікавлять тематики міст при оформленні внутрішнього простору, рекомендуємо ознайомитися з матеріалами про фотошпалери з Лондоном і Парижем в інтер’єрі квартир.

Всі ці, а також і деякі інші рекомендації, на жаль, виконуються далеко не завжди. Саме з цієї причини має сенс поговорити про помилки, які нерідко допускаються при поклейку в кімнаті фотошпалер з тюльпанами.

Цього слід уникати

Давайте розглянемо основні і найбільш поширені помилки, які здатне звести нанівець всі ваші зусилля по перетворенню інтер’єру:

  • Клеїти фотошпалери з тюльпанами у вузьких просторах (коридорах і т.д.) – не рекомендується.
  • Уникайте візуальної завантаженості, а також нагромаджень в кімнаті.
  • Якщо вже ви прийняли рішення поклеїти фотошпалери з тюльпанами в інтер’єрі з обмеженим простором (фото прикладів можете подивитися в представленому фотокаталозі), спробуйте уникнути використання великих, масивних квітів.
  • Не варто “розтягувати” квіти по всій ширині стіни.

Найбільш поширені кольори

А тепер-кілька слів про найбільш популярних кольорах і відтінках, які використовуються при виробництві фотошпалер з тюльпанами. Безумовно, найпопулярнішою кольоровою гамою, яка поширена при зображенні тюльпанів на шпалерах, є зелена і її різні варіації. Проте, існують і інші цікаві варіанти. Давайте поговоримо про кожну з них:

  • Цікавим варіантів є рожевий колір, який асоціюється з ніжністю, добротою і безтурботністю. У той же самий час, не можна допустити, щоб рожевий став домінантним відтінком, оскільки це може привести до навчання безрозсудності і легковажності. Допускається поклейка рожевих шпалер в будь-якій кімнаті, в т.ч. і в дитячій.
  • Фотошпалери з тюльпанами зеленого кольору, як уже зазначалося вище, є найбільш популярними. Будучи явним представником природної, природної колірної гами, зелений колір символізує тягу до життя, умиротворення і психологічний спокій. Колірна палітра зеленого кольору дуже багата, оскільки вона включає в себе безліч відтінків, починаючи від світло-салатових тонів і закінчуючи досить темними «пляшковими» відтінками.
  • Що стосується тюльпанів червоного кольору, то їх використання для прикраси інтер’єру символізує енергійність і радість життя. Це стверджують і фахівці з психології, і прихильники східної філософії ген-шуй.
  • Якщо ви вирішите використовувати для декорування внутрішнього простору фотошпалери з білими тюльпанами, це допоможе вам домогтися, в деякій мірі, зорового «розширення» простору. Тому, білі тюльпани відмінно підійдуть для невеликих кімнат.
  • Що стосується тюльпанів жовтого кольору, то вони, перш за все, асоціюються з життєрадісністю і сонячним світлом. Жовті тюльпани, як до речі, і білі, зможуть стати прекрасним рішенням при оформленні простору темних кімнат, оскільки вони зроблять обстановку більш яскравою і барвистою.

Укладення

Те, наскільки різноманітними можуть бути фотошпалери з тюльпанами, по-хорошому, заворожує. У будь-якому випадку, найбільш поширеними є фотошпалери зелені тюльпани. Використовуючи їх, а також шпалери інших кольорів, можна значно перетворити інтер’єр будь-якої кімнати, від залу і спальні, до коридору, дитячої і навіть передпокою. При цьому, слід зазначити, що на ринку матеріалів для ремонту та оздоблення приміщень представлені як популярні виробники, які випускають масову продукцію (наприклад, Komar – Комар, з Німеччини), так і маленькі компанії, які виготовляють фотошпалери на замовлення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *