Фотошпалери на стелю: правила поклейки

Сьогодні все більше компаній пропонують нам свої товари для ремонту і декоративного оздоблення квартири. Крім вельми традиційних і всім звичних, трапляються нові, і поки ще досить незвичайні. До таких відносяться фотошпалери на стелю, наклеївши які, ви зможете значно прикрасити інтер’єр кімнати.

Небо в кімнаті…

Крім досить низької ціни, а, стало бути, доступності, особливо в порівнянні з дорогими натяжними стелями, вони мають ряд інших, не менш істотних переваг.

Різновиди фотошпалер

Серед усього різноманіття можна виділити кілька основних різновидів фотошпалер для стель. Давайте зупинимося більш детально на кожному з видів цього стельового покриття:

Фотошпалери на основі тканини або паперу з декоративним шаром з текстилю.

… або квітучий сад

Текстильні фотошпалери виготовляються за допомогою нанесення на основу різних волокон за унікальними технологіями. Як правило, це нитки льону, поліпропіленового волокна з імітацією натуральної тканини, а також шовку.

Підвидом текстильних є Велюрові фотошпалери. Відповідно, в них на тканинну або паперову основу наноситься спеціальний ворс, який зовні дуже нагадує м’яку поверхню велюру. А найчастіше-і справжні Велюрові волокна. Цей вид покриттів добре відомий завдяки широкій різноманітності колірної гами. Текстильні стельові фотошпалери ідеально підійдуть для інтер’єру спальні, вітальні або кухні.

Шпалери зоряне небо

Вельми поширеними є паперові фотошпалери. Ви можете їх клеїти в різних кімнатах, починаючи від дитячої і закінчуючи залом, кухнею або спальнею. Вони мають або матовий, або глянсовий декоративний шар. Крім того, цей шар також є і захисним, оскільки ламінується за допомогою спеціальної плівки. Використання подібної технології підвищує вологостійкість фотошпалер.

Для стелі можуть використовуватися об’ємні 3Д фотошпалери. Ефект обсягу досягається за допомогою використання спеціальних технологій. Ця новинка стає все більш популярною, причому не тільки в розважальних закладах, а й в інтер’єрі звичайних квартир, а також заміських котеджів. Проте, крім визнаних переваг, у 3D фотошпалер є один істотний недолік: висока ціна.

Використання таких фотошпалер для стелі, що мають ефект 3D, крім усього іншого, дозволяється візуально збільшити простір, що особливо актуально для невеликих приміщень. Саме тому дизайнери часто прагнуть створити особливу атмосферу, запропонувавши сюжети із зоряним небом, красивими хмарами або природними пейзажами. Що ж стосується декорування ванних кімнат, що в подібних випадках найбільш часто використовуються Морські сюжети.

Варто знати! Останнім часом особливу популярність починають завойовувати наливні фотошпалери 3д.різниця з більш традиційними рішеннями полягає в тому, що в них застосований Спеціальний полімерний шар, який закриває декоративну поверхню, збільшуючи, таким чином, захисні властивості від впливу вологи і механічних пошкоджень.

Вінілові фотошпалери

Вінілові фотошпалери (на основі ПВХ, поверх якого робиться декоративний малюнок або фотографія). Відрізняються поліпшеною опірністю до впливу вологи. Саме тому цей різновид стельових фотошпалер бажано використовувати у відповідних приміщеннях. Наприклад – у ванній кімнаті або на кухні. Крім усього іншого, поверхня цих фотошпалер може бути імітацією різних декоративних поверхонь. Наприклад, натурального каменю або плитки.

Як правильно клеїти фотошпалери на стелю

Що стосується технології монтажу фотошпалер на стелю, то, в цілому, вона не відрізняється від процесу поклейки стандартних рулонних шпалер. В ході підготовчих робіт, а також безпосередньо наклеювання, ви будете використовувати клей, а також ряд пристосувань. У їх числі:

  • Ємність для підготовки клейового складу.
  • Пензлик для обмазування клею.
  • Валик для притискання і вирівнювання.
  • Спеціальний гребінець для позбавлення від нерівностей і бульбашок.

Інструменти для поклейки шпалер

Виконати всі роботи цілком можливо своїми руками, за умови, що ви уважно вивчіть інструкцію, а також будете слідувати порадам досвідчених професіоналів. Отже, з огляду на, що в цілому в роботах по наклейці стельових фотошпалер є два основних етапи, давайте трохи докладніше зупинимося на кожному з них.

Підготовка

Починати підготовчі роботи слід з того, що проводиться очищення робочої поверхні від старих шпалер (якщо такі були) або від іншого покриття. У тих випадках, коли на стелі є певні пошкодження, його необхідно ретельно вирівняти, а також закрити всі скільки-небудь видимі відколи і тріщини за допомогою шпаклівки.

Порада від майстрів! У тих випадках, коли поверхня стелі має значні пошкодження або є занадто нерівною, бажано використовувати гіпсокартонні листи ГКЛ. Застосування гіпсокартону дозволить істотно спростити і прискорити вирішення головного завдання.

Після вирівнювання поверхні стелі необхідно нанести шар грунтовки. Для того, щоб грунтувати робочу поверхню, ви можете використовувати як спеціальний склад, так і розведений в більшій концентрації водою шпалерний клей.

Поклейка

Щоб правильно поклеїти шпалери на стелю, потрібно строго слідувати певній послідовності дій, яка включає в себе кілька основних етапів.

Головне-дотримуватися процес поклейки

Ось вони:

  • Підготовка клейового розчину. Для того щоб підготувати клейовий склад, необхідно чітко вивчити прикладену виробником інструкцію. Що стосується вибору клею, то його потрібно робити відповідно до типу наклеюються фотошпалер. Для наклейки більш важких видів полотен, таких наприклад, як ПВХ, допускається використання клею» рідкі цвяхи”, здатного надійно приклеїти навіть матеріали з великою масою.
  • Наступний етап-розмітка і підрізання полотна, в тих випадках, коли його площа перевищує розмір обклеюється поверхні. Підрізування не обов’язково повинна бути дуже точною. Підрізати шпалери необхідно за допомогою гострого ножа або ножиць.
  • За допомогою великої пензлика проводиться нанесення підготовленого заздалегідь клейового розчину, прикладаємо полотно до поверхні стелі (роботу бажано проводити удвох) і розпрямляє за допомогою спеціального пластмасового гребінця.

Запам’ятайте, що якщо фотошпалери є складовими, то їх окремі частини потрібно клеїти встик, а не внахлест. При цьому уважно стежте за тим, щоб стикування була гранично точною і акуратною.

Отже, сподіваємося, що у вас з’явилися відповіді на питання про те, які фотошпалери краще вибрати для стелі, а також про те, як правильно клеїти фотошпалери на стелю.

Для більшої наочності технології поклейки стельових полотен рекомендуємо ознайомитися з доданою відео інструкцією:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *