Ідеї поклейки шпалер в дитячій кімнаті

Види шпалер для дитячої кімнати

Розмірковуючи про те, які вибрати шпалери для дитячої кімнати, турботливі батьки і професійні дизайнери звертають увагу не тільки на стилістику полотен, але і на їх екологічну чистоту, безпеку і гіпоалергенність. За таким критерієм найбільш підходящими вважаються такі дитячі шпалери:

  • Паперовий. Оформлення стін полотнами на паперовій основі є вона 100% екологічним: папір не обробляють додатково і вона не перешкоджає циркуляції повітря. Перевагою є доступна ціна паперових шпалер. З недоліків варто виділити недовговічність паперу, однак з огляду на, що діти люблять малювати на стінах, клеїти на них наклейки і плакати, ремонт з часом все одно доведеться освіжати.
  • Вініловий. Такі варіанти представлені в широкому асортименті дизайнів, в тому числі і дитячих, однак у них є певні недоліки. Спінений вініл легко пошкоджується, краще купувати гладкі вінілові шпалери без об’ємних фактур, в такому випадку обробка буде довговічною і безпечною.
  • Вініловий верхній шар шпалер надійно захищає стіну від подряпин, бруду, жирних плям і дитячих малюнків. Будь-яке забруднення відмінно змивається миючим засобом. У продажу представлений величезний асортимент подібних шпалер з різноманітними дизайнами і навіть контурами для розфарбовування фломастерами. Перед покупкою важливо перевірити наявність екологічних сертифікатів на матеріал, щоб шпалери не містили в складі елементи, що виділяють в повітря шкідливі речовини.
  • Флізелінові. Такі шпалери представлені в широкому колірному асортименті, тому з їх допомогою можна створювати яскраві дизайни, наприклад, комбінуючи однотонні полотна і вставки з малюнком. Ключова перевага флізеліну-легкість миття і очищення.
  • Фотошпалери. За допомогою фотошпалер можна створити казкову атмосферу. Іноді виробники наносять на такі полотна спеціальний антивандальний шар, завдяки якому стіни легко очищаються і стають стійкими до дитячої творчості (фарби, фломастери, пластилін).
  • Пробковий. Натуральна пробка має цілу низку переваг: пропускає повітря, зберігає тепло, поглинає шум, має м’яку поверхню, що перешкоджає травм, абсолютно екологічна. Подібні характеристики мають і інші натуральні складові, наприклад, бамбук і ротанг, а їх єдиний мінус – висока вартість.

Cristiana Masi Італія: 1019981

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *