Бамбукові шпалери в інтер’єрі. Дизайн оформлення приміщень

Якщо ви ставите одним з головних завдань ремонту та оздоблення приміщення створення унікального дизайну стін, її легко виконати завдяки використанню флізелінових шпалер. Багатство колірних, фактурних і стильових рішень дозволить втілити всі ваші бажання в довге і щасливе життя, створивши в будь-який з кімнат розкішну затишну обстановку.

Особливості використання флізелінових шпалер в інтер’єрі

Бамбукові шпалери – це універсальний оздоблювальний матеріал. Вони підходять для декору навіть тих кімнат, які характеризуються високою прохідністю, вологістю і ризиком швидкого забруднення настінних покриттів (ванних, кухонь, коридорів).

Для декору спальня дизайнери рекомендують застосовувати неяскраві кольори і спокійні відтінки, що сприяють максимальному розслабленню і повноцінному відпочинку. Найбільш вдалі варіанти-ніжні блакитні, зелені, персикові кольори.

Холодна або тепла гамма – залежить від боку будинку, де розташовується кімната. У приміщенні з південного боку краще використовувати прохолодні відтінки, а з Північної – теплі. Якщо вам хочеться екстраординарного проекту для спальні, можна зробити насиченою і яскравою одну зі стін, оптимальний варіант – біля ліжка. Тоді бамбукові шпалери в інтер’єрі кімнати будуть виглядати ефектно, але при цьому дратувати по мінімуму, оскільки ви будете перебувати більшу частину часу спиною до виділяється частини.

Прекрасно виглядають бамбукові шпалери в інтер’єрі вітальня, де можна експериментувати зі всілякими квітами і фактурами, так як ця кімната покликана бути презентабельною і стильною. Комбінуючи покриття, ви можете умовно розділити простір на різні зони, що актуально для маленьких однокімнатних квартир і об’єднаних квартир-студій.

За допомогою різних текстур можна домогтися несподіваних візуальних ефектів. Наприклад, вертикальні смуги візуально піднімуть стелі, а горизонтальні – розширять вузьке приміщення.

На кухня дизайнери радять використовувати миються панелі або кахельну плитку – через постійну готування їжі стіни тут піддаються постійному забрудненню і впливу вологи і високих температур. Але якщо ви все-таки хочете поклеїти бамбукові шпалери, найкраще оформити ними робочу зону.

Широкий вибір флізелінових шпалер для дитячий дозволяє зробити чарівним навіть крихітне і на вигляд непоказне приміщення. Для зони сну підійдуть помірні і нейтральні відтінки, а в зоні для ігор можна проявити і реалізувати найсміливіші задумки. Прекрасно буде виглядати тематичне оформлення приміщення у вигляді замку, вітрильника, футбольного поля або лялькового будиночка. Використовуйте улюблені кольори дитини, і він неодмінно залишиться задоволений!

Які колірні рішення вибрати

Блакитні покриття добре підходять для оформлення ванних кімнат або віталень. Холодний тон наповнить обстановку атмосферою чистоти. А якщо вас лякає подібний ефект прохолоди, розбавте дизайн, наприклад, бежевими кольорами.

Щоб рулони не прийшли в непридатність завчасно, не клейте їх в місцях безпосереднього контакту з водою (над душем, ванною, раковиною).

Білі бамбукові полотна-універсальне рішення для будь-якого стилю. Багато що тут залежить від кольору меблів і аксесуарів. Також чудово виглядають споріднені їм бежеві відтінки, що підтримують атмосферу домашнього затишку і романтичний настрій.

Коричневі варіації застосовують для оформлення приміщень в класичному стилі, а щоб простір не виглядало похмурим, слід розбавити колірну гамму світлими меблями і аксесуарами.

Зелені відтінки внесуть лепту природності в ваш будинок. Вони підходять для ванної, вітальні або спальні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *