Як не помилитися з вибором вінілових фотошпалер: кращі рекомендації

Вінілові фотошпалери вважаються відмінним варіантом для тих, хто вважає за краще використовувати якісні матеріали для декорування свого будинку. Крім того, деякі позитивні властивості таких фотошпалер сприяють їх довговічності і простоті використання.

Щоб переконатися в тому, що вони дійсно вважаються одними з найкращих – ознайомтеся з особливостями їх складу, перевагами, а також деякими можливостями використання в інтер’єрі.

 

 

Хоча в даний час фотошпалер досить багато, не завжди вдається відшукати якісний і довговічний матеріал. Багато виробників роблять акцент не на технічних характеристиках, а на зовнішній картинці, тому такі фотошпалери не прослужать вам так довго, як хотілося б. Щоб уникнути цієї проблеми, дуже важливо розбиратися в тому, які види фотошпалер відрізняються високою якістю і іншими корисними властивостями. І одними з найбільш якісних варіантів вважаються фотошпалери на вініловій основі.

Давайте ж розберемося, які властивості цих фотошпалер забезпечили таку високу популярність серед споживачів.

Особливості складу вінілових фотопанно

Висока якість фотошпалер такого типу пояснюється їх складом. Як правило, такі фотошпалери складаються з двох щільних шарів: внутрішній шар (підкладка) – це папір або флізелін, зовнішній – це безпосередньо вініл, який і надає оригінальний зовнішній вигляд цим матеріалам. Вінілові шпалери на флізеліновій основі вважаються більш міцними, оскільки їх внутрішній шар складається з спресованих волокон.

Увага! Оскільки до складу внутрішнього і зовнішнього шару таких фотошпалер входять тільки натуральні матеріали, їх можна використовувати повсюдно і не турбуватися про негативний вплив на ваше здоров’я.

Фотошпалери на основі флізеліну вважаються набагато міцніше вінілових фотошпалер на паперовій основі, проте, їх складніше клеїти, і це процес вимагає високої акуратності. Але, незважаючи на деякі складності, цей тип фотошпалер використовується частіше, ніж другий варіант, оскільки папір вважається менш міцною і довговічною.

Взагалі в якості переваг вінілових фотошпалер на паперовій основі можна назвати, мабуть, тільки міцну основу і можливість приховувати невеликі дефекти поверхні (вибоїни і подряпини).

Пам’ятайте! Щоб вінілові фотошпалери на паперовій основі зуміли приховати недоліки стіни, її необхідно вирівняти і підготувати до процесу поклейки. У разі недостатньої підготовки паперовий шар стягнеться і помнеться після наклеювання.

Завдяки тому, що до складу вінілу входить синтетика і каучук, такі фотошпалери стійкі до впливу води, механічних пошкоджень, стирання, вигорання та інших факторів, тобто вони краще за якістю.

Залежно від особливостей обробки таких матеріалів поверхню вінілових фотошпалер може бути абсолютно гладкою або спіненої. Само собою, це впливає на сприйняття намальованого зображення.

Крім перерахованих вище різновидів виділяють одношарові фотошпалери з вінілу. Іноді їх називають полівінілхлоридними плівками (ПВХ). Такі фотошпалери дуже тонкі і являють собою легку, але міцну плівку. Зазвичай цей шар має клейку основу, тому в тому випадку, якщо ви зупинилися на такому варіанті, вам не доведеться купувати клей для фотошпалер: самоклеюча плівка легко наноситься на будь-яку поверхню.

Щоб фотошпалери відповідали вашим очікуванням, намагайтеся дотримуватися інструкції, вкладеної в упаковку.

Звертайте увагу на якісні характеристики використовуваних матеріалів, а також на яскравість кольору і його відповідність відтінкам, застосовуваним у вашому інтер’єрі.

Дотримуватися цих правил зовсім нескладно, а за старання ви отримаєте оригінальну картинку, яка протримається досить довго і буде радувати вас своєю якістю і яскравістю кожен день.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *