Фотошпалери за законами фен-шуй в інтер’єрі

Вчення фен-шуй говорить:»житло здатне накопичувати негативну енергію, яку ми вихлюпуємо щодня в його стінах”.

Сімейні чвари, щоденна суєта, втома, проблеми, що накопичилися – всі ці фактори осідають на стінах і потім впливають на самопочуття людей, що живуть в цих будинках.

У квартирах, де траплялися нещастя або були постійні сварки і скандали, стіни заражені негативною енергією. І навіть якщо криза у відносинах пройшов, стіни будуть все знову і знову занурювати людей в стан депресії або безцільної злості. Тому фахівці радять не менше одного разу на 3-4 роки міняти шпалери.

Звичайно ж, це правило стосується і фотошпалер: як би не подобалася вам обрана картинка, будь то улюблена рок-група або красивий пейзаж, міняти доведеться і фотошпалери. Тільки тепер, озброївшись знаннями, і вибирати, і клеїти їх ми будемо згідно з основними канонами фен-шуя.

Кольори по фен-шуй в інтер’єрі

Фактор кольору-один з основних в науці фен-шуй, тому розглянемо найбільш часто зустрічаються в інтер’єрі колірні варіанти фотошпалер.

Білий колір-асоціюється з чистотою, чеснотою, порядністю і здоров’ям. Головне достоїнство його полягає в тому, що він здатний відображати сонячні промені, при цьому візуально збільшуючи приміщення. Він буде прекрасним помічником в облаштуванні маленьких кімнат. Цей колір дуже універсальний, не викликає відторгнення і підходить для всіх людей. Сприяє продовженню роду, а у деяких народностей вважається символом добра, досконалості світу, чесноти і порядності.

Синій колір рекомендують використовувати в спальних кімнатах, так як цей колір розслабляє і налаштовує на релаксацію. Світлі відтінки синього кольору здатні збільшити простір, тому їх можна використовувати для зорового збільшення маленьких кімнат.

Відмінною особливістю його є те, що він врівноважує і заспокоює надто збудливих і емоційних натур. Він впливає на психічний стан, як холодний душ, протверезить і налаштовує на робочий лад, допомагає зосередитися. Цей колір також можна використовувати в приміщеннях, призначених для офіційних зустрічей або офісів.

Червоний колір пристрасті, сміливості, яскравості і влади. З його допомогою прикрашають коридор, вітальню або кухню. У вченні фен-шуй він символізує радість, веселощі і щастя.

Червоний колір є сильним збудником для людського організму, він підвищує кров’яний тиск, тому потрібно бути обережним з відтінками цього кольору в кімнатах, де живуть літні люди. Сприяє зміцненню і підвищенню суспільного становища.

Жовтий колір асоціюється з сонячним теплим літом і буде прекрасний на стінах кімнат, розташованих на північній стороні. Він додає оптимізму і бадьорості, а оскільки відтінки жовтого кольору прекрасно збуджують апетит, його можна використовувати в кухонній зоні або їдальні.

Декор стін у ванній

За правилами вчення фен-шуй, потрібно мінімізувати негативний вплив стікає і залишає будинок води.

Вода це символ успіху в справах і великого багатства. Тому зображення водоспадів або річок, поточних вниз по схилу, у ванній не можна використовувати, так як тим самим ви даєте сигнал до залучення в ваш будинок бідності і неприємностей.

Якщо у ванній кімнаті відсутнє вікно, то можна використовувати фотошпалери із зображенням фальш-вікна з красивим пейзажем. Дуже гарні будуть картини, візуально збільшують простір, а якщо дзеркало висить навпроти дверей, можна посилити розширює ефект, наклеївши фотопанно на двері.

Все найкраще – в дитячу

Фотошпалери для дитячих кімнат чудово підійдуть анімаційні герої і кадри з мультфільмів. Фахівці з фен-шую вважають, що такі фотопанно не тільки не лякають і не дратують психіку дитини, а й позитивно впливають на самопочуття.

Окремо хотілося б відзначити, що зображення слонів, драконів і феніксів на фотошпалерах принесуть в житло удачу і благополуччя.

Квітуча сакура або барвисті півонії – такі фотошпалери можна клеїти в західних або південних кімнатах незалежно від їх призначення. Вони подарують вам подих літа, тепла і море сонячного світла.

Будь-який проект в китайському стилі повинен відповідати вченню фен-шуй, інакше це буде нагромадження красивих деталей. Також варто завжди пам’ятати, що за принципом цього вчення збереження рівноваги має бути у всьому, тому не потрібно перетворювати будинок в лавку сувенірів.

Житло має бути комфортним і затишним – таким місцем, де можна відпочити, розслабитися і набратися сил перед новим робочим днем.

Ці нескладні правила допоможуть вам залишатися завжди в бадьорому настрої і уникнути депресії, стануть своєрідною установкою на успіх і удачу в справах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *