Фотошпалери в інтер’єрі-недорого і оригінально

 

Мрієте про стильному і оригінальному інтер’єрі, але обмежені бюджетом, тоді обклеїти стіни фотошпалерами буде кращим рішенням. З їх допомогою можна змінити обстановку в будинку створити затишок і теплоту. Головне не переборщити з креативом. Будемо дотримуватися певних правил у виборі фото для фотошпалер. Освіжити своє житло можна шляхом впровадження фотошпалер в уже наявний інтер’єр. Не порушуємо наявний стиль. Підбираємо фотографію або сюжет які будуть гармоніювати з меблями, текстилем і наявними шпалерами.

Не менш важливий момент-це розміри фотошпалер. Якщо в кімнаті мало меблів вибираємо фото великого формату, на всю стіну. Перевантажену меблями кімнату дизайнери радять обклеїти фотошпалерами, які візуально збільшують простір, так би мовити, розширюють простір.

Один з основних елементів в інтер’єрі-це стіни. Вони створюють загальний фон всьому приміщенню. Тому важливо грамотно підібрати декоративне покриття, щоб воно ідеально поєднувалося з фотошпалерами. З огляду на, що фотошпалери – вже яскрава пляма на стіні і концентрують всю увагу, інші стіни повинні бути спокійні, створювати відчуття легкості і легкості. Найдоречніше будуть однотонні шпалери з нескладною фактурою.

При виборі фото для фотошпалер потрібно врахувати тип приміщення, де вони будуть поклеєні, і особливу увагу приділити їх «динаміці». Для спальні підійдуть спокійні, витончені фото-сюжети: пейзаж в японському стилі, квіти або сонячний лісовий пейзаж. Міський пейзаж, рухомі предмети створюють відчуття динамічності. Вони будуть доречні в інтер’єрі вітальні, підліткової або дитячої кімнати.

Рекомендації психологів

Вчені довели, що розмір фото на стіні і його зміст впливає на психіку людей формує той чи інший настрій. Наприклад супермодні на злобу дня, великі і яскраві фотографії або сюжети можуть поклеїти тільки люди з міцними нервами тому психологи радять утриматися розміщувати шпалери з такими фото емоційним вразливим особам. Фотошпалери з фото великої кількості предметів і дрібних деталей викликають роздратування, головний біль і втому.

фотошпалери

Колірна гамма фотографії теж грає важливу роль в інтер’єрі, а тональність впливає на атмосферу і відчуття комфорту. Якщо ви очікуєте від вашого інтер’єру домашнього затишку, теплоти і спокою, то віддавайте перевагу теплим тонам. Вам подобається строгий дизайн, ви цінуєте елегантність і шик, віддаєте перевагу проводити час впросторих кімнатах, тоді вибирайте холодні відтінки.

Останній і важливий фактор-яке зображення має бути на фотошпалерах. Тут дайте волю своїм фантазіям. Немає ніяких обмежень. Найголовніше, щоб вони зберігали стилістику інтер’єру, гармоніювали з іншими предметами і створювали комфортну атмосферу.