Робимо оригінальні фотошпалери своїми руками

Не секрет, що навіть фотошпалери невеликих розмірів здатні прикрасити і повністю перетворити будь-яке приміщення і надати йому оригінальності. Але в зв’язку з тим, що для створення таких фотошпалер застосовуються особливі технології, це відбивається на їх підвищеної вартості.

Якщо у вас немає можливості придбати фотошпалери для свого будинку-не турбуйтеся, адже їх можна зробити своїми руками.

Сховати вміст

  • Підготовка до створення власних фотошпалер
  • Способи створення
  • Оформляємо інтер’єр: практичні рекомендації

Крім того, цей процес хороший тим, що вам не знадобиться занадто багато матеріалів, а створити потрібну картинку ви зможете без найменших зусиль. Давайте ж з’ясуємо, як зробити фотошпалери, що і в якій послідовності необхідно здійснити, і як такі фотошпалери можна використовувати для вдалого декорування інтер’єру.

Підготовка до створення власних фотошпалер

Перший момент, на який варто звернути увагу, – це підготовчий етап. Ви повинні визначитися із зображенням, яке хочете бачити на своїй стіні, а також заготовити всі необхідні для цього процесу матеріали.

Давайте визначимося, які саме матеріали вам знадобляться:

  • принтер і кольорова фарба для друку малюнків;
  • відповідний папір для фотошпалер (як можна більш щільна);
  • якісний клей, здатний міцно приклеїти малюнки до поверхні стін.

В процесі друку малюнка у вас може виникнути кілька складнощів. Наприклад, якщо ви вирішили зробити фотошпалери зі своєї фотографії, вона повинна мати високу роздільну здатність. Для того щоб відкоригувати дозвіл фотографії або малюнка, можна скористатися декількома програмами: Magnifier, BlowUp, Genuine Fractals та іншими.

Фотографії високої роздільної здатності для фотошпалер необхідні в силу того, що зображення на вашій стіні, що має низьку якість, буде розмитим, зіпсує всю задумку інтер’єру і буде виглядати не естетично.

Існує ще одна цікава програма для фотошпалер-ProPoster, що дозволяє редагувати вибране зображення і відразу ділити його на частини потрібних розмірів.

Увага! В процесі друку не забувайте про те, що всі листи повинні мати однакову якість і колір, інакше загальний малюнок буде спотворюватися.

Найпростіший спосіб створення фотошпалер своїми руками-роздрукувати їх на звичайному кольоровому принтері, використовуючи папір формату А4. Але якщо ви бажаєте відразу роздрукувати частини малюнка великих розмірів, можете звернутися в спеціалізовані фірми, які надають послуги друку на широкоформатних аркушах.

Ціна друку фотошпалер буде варіюватися в залежності від необхідних розмірів. В середньому ціна повнокольорового друку становить 600-800 рублів за квадратний метр.

Вибираючи шпалери бамбукові під фарбування, зверніть увагу на маркування: даний тип шпалер має особливі властивості, адже не всі бамбукові шпалери можна фарбувати.

Про плюси і мінуси флізелінових шпалер читайте в цій статті: детально про види, технічні характеристики, переваги і недоліки флізелінових шпалер.

Способи створення

Зверніть увагу на те, що зовсім необов’язково користуватися стандартними способами друку малюнків, щоб прикрасити ними стіну в своїй кімнаті.

Насправді існує величезна кількість варіантів перенесення зображення на поверхню стіни, і ми пропонуємо вам ознайомитися з деякими з них, які є найбільш поширеними:

  • Візьміть самоклеящуюся кольоровий папір, і заздалегідь виріжте з неї спеціальні заготовки для малюнка. Для зручності цього процесу можете скористатися попередньо виготовленими трафаретами. Якщо у вас немає бажання вирізати такі картинки, можете пошукати готові варіанти в Інтернеті: спеціалізовані онлайн-магазини пропонують величезну кількість варіантів наклейок для стін. Вам залишиться тільки розташувати їх на стіні таким чином, щоб вийшла єдина композиція. 
  • Малюнок на стіні можна намалювати самостійно. Для цього можна використовувати як вільну від шпалер стіну, так і однотонні шпалери, на які легко наноситься фарба. Проявіть фантазію – і створіть цікаві композиції за допомогою різнокольорових фарб. А любителі вуличної творчості можуть намалювати графіті. 
  • Фотошпалери можна створити з підручних засобів: можливо, ви збирали оригінальні картинки або маєте велику кількість фотографій. Їх можна наклеїти на стіну або окрему її частину, створивши нестандартну композицію, яку ви не побачите в інших інтер’єрах.
  • Як ви бачите, існує велика кількість варіантів, як зробити фотошпалери на стіну своїми руками. Для створення оригінальних фотошпалер у себе вдома ви можете використовувати не тільки принтер, але і будь-які інші засоби для малювання або декору. Це далеко не всі способи, так що проявіть фантазію – і, можливо, ви придумаєте ще більш оригінальний варіант.

    Порада: у будь-якому випадку для нанесення малюнків потрібна основа, яка не буде спотворювати колір. Тому бажано використовувати шпалери білого або наближених до нього відтінків.

    Оформляємо інтер’єр: практичні рекомендації

    Припустимо, ви вже вибрали цікавий і яскравий малюнок і дуже хочете використовувати його в якості прикраси для стіни. Але в зв’язку з тим, що загальний стиль кімнати вже обраний, ви не знаєте, як найкраще вписати вибрані Малюнки для фотошпалер в такий інтер’єр. У цьому випадку існує кілька способів вигідного використання вільної поверхні.

    Якщо зображення для фотошпалер мають високу роздільну здатність, а основні використовувані в них відтінки поєднуються зі стилем і колірною гамою вашої кімнати, можете роздрукувати фотошпалери великого формату і приклеїти їх на всю стіну.

    Щоб така композиція не виглядала зайвою, прикрасьте її додатковими елементами: наприклад, обрамити за допомогою декоративних планок або молдингів, використовуйте дзеркала, світильники або неонове підсвічування відповідного відтінку.

    Наступний спосіб-це створення з фотошпалер картини на стіну. Наприклад, над ліжком або диваном можна приклеїти цікаве зображення і придумати відповідну рамку. Ще один варіант створення таких картин-приклеювання їх до дерев’яної або іншій основі, в результаті чого вийде справжня об’ємна картина.

    Можете створити Модульні картини з фотошпалер. Їх особливість полягає в тому, що загальний малюнок візуально розділений на кілька частин. Такі картини прекрасно впишуться в приміщення сучасного стилю або хай-тека.

    Як правило, в якості зображень для таких картин використовуються пейзажі або натюрморти (портрети краще не використовувати, тому що ділити персонажа на кілька частин буде не естетично).

    Пам’ятайте! Чим яскравіше і більш насиченим буде обраний вами малюнок-тим цікавіше буде виглядати така картина, тому не використовуйте малюнки нудних відтінків.

    Дуже цікавий спосіб самостійного створення фотошпалер і плакатів описаний у відео-сюжеті нижче:

    Перш ніж приступати до друку обраних зображень або замовлення їх у фахівців, обов’язково визначитеся з тим, які розміри полотен підійдуть для вашої стіни. Це особливо важливо, якщо ви плануєте повісити картину на обмежену в розмірах поверхню стіни.

    Але зовсім не обов’язково робити Модульні картини невеликого розміру: якщо ви маєте вільну стіну, туди відмінно впишеться величезна модульна картина з великого числа складових частин.

    Порада: щоб така композиція виглядала ще більш оригінально, використовуйте полотна різних розмірів, не забувши заздалегідь все прорахувати. Крім того, в такому стилі прийнятно відсутність симетрії.

    Щоб зробити Модульні картини своїми руками з фотошпалер, потрібно підготувати основу для майбутнього малюнка. Для цих цілей підійде дерево, пінопласт, щільний картон, пластик або листові панелі з різних матеріалів.

    Зображення наноситься безпосередньо на саму основу за допомогою клею. Після повного висихання композицію можна вішати на стіну.

    Пропонуємо вам ознайомитися з ще одним способом застосування фотошпалер, зроблених своїми руками. Для цього вам знадобиться зробити нішу в стіні. Цей процес досить складний і матеріаломісткий, тому зазвичай цим способом користуються тільки ті, у кого вже є такий простір.

    Якщо ж стіна у вашій кімнаті рівна, можна повністю закрити її широкими панелями, залишивши вільний простір для фотошпалер. Завдяки такому способу обраний вами малюнок ідеально впишеться в простір, і вашим гостям буде здаватися, що така картина була задумана спочатку.

    Плануючи клеїти тканинні шпалери, прочитайте відгуки про текстильних шпалерах для стін, щоб ваш вибір був і усвідомленим, і зваженим. 

    Дізнайтеся ціни на склотканинні шпалери тут; крім того, в статті дано найповніший і докладний огляд світових виробників склотканинних шпалер.

    Ви вже переконалися, що зробити оригінальні та якісні фотошпалери можна навіть своїми руками. А щоб вони прослужили вам якомога довше, ви можете додатково придбати спеціальну захисну плівку або прозорий лак. Це збереже поверхню малюнка від пилу і пошкоджень.

    І пам’ятайте, що в інтер’єр можна вписати абсолютно будь-який малюнок: головне, правильно його обіграти. Не бійтеся експериментувати, придумуйте свіжі ідеї використання фотошпалер у вашому домі. Бажаємо вам натхнення і удачі!

    Залишити коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *